Dezvoltare

Oferta Educationala:

Gradinita Castelul Fermecat Olimpia are ca scop realizarea unui mediu educational ca in basme, vesel, cald, in care fiecare copil este stimulat sa se dezvolte in ritmul sau propriu, motivat, incurajat sa atinga acel echilibru emotional pe care ni-l dorim cu totii pentru copiii nostri.
Planul de activitati urmareste obiective din programa M.E.T.C.S., procesele instructiv-educative se realizeaza prin imbinarea tehnicilor de predare moderne cu cele traditionale, in mod interactiv si creativ, avand ca obiectiv principal stimularea interesului copiilor de a participa la activitati prin joc, invatare experientiala si explorare.
Incurajam lucrul in echipa, consideram ca joaca libera e mai importanta decat competitia, participarea e mai importanta decat victoria, calatoria e mai importanta decat destinatia.
Increderea in sine, placerea de a invata, onestitatea, respectul si bunele maniere sunt valori pe care le insuflam copiilor pentru formarea lor ca adult.
In acceptiunea noastra pregatirea academica este necesara dar nu suficienta pentru a asigura succesul copiilor in viata de scolar si mai apoi in cea de adult.
De aceea am inclus in programul nostru si activitati de dezvoltare personala ce au ca obiectiv dezvoltarea inteligentei emotionale, activitati care il ajuta pe copil sa dobandeasca abilitati necesare unei vieti de succes.
Jocul este activitatea zilnica principala in perioada prescolara, prin intermediul careia copilul se dezvolta armonios, scapa de inhibitii si isi imbunatateste abilitatile de socializare.
Jocul dezvolta imaginatia si indeamna la initiativa, copiii vor invata sa fie independenti dar si sa respecte regulile, atunci cand este cazul.

Parteneriatul cu parintii:

-Comunicare zilnica

-Fisa de observare zilnica;

-Panou cu lucrari

-Agenda Saptamanala (Info planning)

-Agenda lunara –activitati extracuriculare

-Meniul Saptamanii

-Intalniri periodice cu parintii

-Evaluare semestriala a progresului copilului si intalniri individuale cu parintii

-“Zilele Portilor Deschise”

Gradinita Castelul Fermecat Olimpia incurajeaza un dialog reciproc cu parintii, acestia fiind invitati sa se implince in viata scolara a copilului si sa colaboreze cu echipa educationala.

Haideti sa patrundem impreuna in minunata lume a copilariei, sa calatorim cu success prin lumea basmelor si a cunoasterii, cu destinatia finala: un copil armonios, echilibrat, vesel, sigur pe sine si pe alegerile sale.

Va asteptam cu drag!