Castelul Fermecat Olimpia – Grija, Educatie, Performanta!

After School

Punem la dispoziția copiilor un program cu accent pe acumularea unor noi cunoștințe cât și pe dezvoltarea personală. Echipa noastră, formată din specialiști, pregătește copiii pentru școală, dar si pentru viață.

Programul After School este special gândit pentru a-i antrena copilului toate abilitățile specifice vârstei. Mediul creat de Castelul Fermecat Olimpia a fost gândit special pentru nevoile școlarilor, cu dotări adaptate, specifice vârstei. Organizăm activități special concepute pentru stimularea creativitatii prin distractie si mai ales, pentru imbogățirea culturii generale.

Importanța unui program afterschool:

Din lipsă de timp și din dorința de a oferi copiilor siguranța si atenția necesară, mulți părinți aleg sa înscrie școlarii la programul afterschool. Astfel, programul afterschool  este gândit special pentru copiii care au incheiat deja orele de școală și se pot bucura de o atmosfera liniștită care favorizează studiul. Mai mult de atât, se pot relaxa sau își pot consuma energia sub supravegherea personalului.

La nivel național, European și mondial, programele de afterschool sunt foarte apreciate  și în continuă dezvoltare. Sunt considerate a fi parte din educarea și dezvoltarea corectă a unui copil.

Avantajele programului afterschool:

Un afterschool oferă avantaje atât copiilor cât și părinților:
⦁ Copiii sunt supravegheați non stop si ajutați să își facă temele, de către cadre didactice avizate;
⦁ Copiii socializează și își fac noi prieteni;
⦁ Dezvoltă noi abilități menite să le stimuleze gândirea și să aleagă un drum corect in viață;
⦁ Sunt in permanență supravegheați, stau intr-un mediu sigur;
⦁ Se distrag din fața gadget-urilor (telefon, tabletă) și investesc timp prețios in actvități special gândite pentru a le dezvolta personalitatea și mintea;
⦁ Studiaza limba engleza de doua ori pe saptamana;
⦁ Aprofundează cunoștintele deja învățate la școală și învață să-și organizeze timpul mult mai bine;
⦁ Își cresc încrederea în sine și își dezvolta inteligența emoțională;
⦁ Au seara liberă. În felul acesta pot petrece mai mult timp alături de familie;
⦁ Au posibilitatea de a desfășura activități extracuriculare;

Despre noi, in cateva cuvinte

Educaţia centrată pe copil, grupele cu număr redus (max. 14 copii/grupă), cu educatoare dedicate şi pasionate de pregătire continuă, cu dorința de a împărtăşi din experienţa lor (raportul copii:educatoare este de 8:1), face ca învăţarea să fie un proces natural şi plăcut.

Programul nostru educațional se bazează pe premiza fundamentală că educația și îngrijirea copilului sunt inseparabile.

Activitățile de îngrijire implică în mod obișnuit o comunicare intensă, precum și interacțiuni pozitive și reciproce între copii și adulți, în acest fel ele încurajând un sentiment de apartenență și încredere.

Implicarea și cooperarea părinților este relevantă, deoarece permite cadrelor didactice să se bazeze pe experiența și pe cunoștințele părinților, iar părinților le permite să beneficieze de cunoștințele și sprijinul personalului specializat.

In acceptiunea noastra, familia reprezintă un partener activ, nu doar receptor al informaţiilor furnizate de educatoare referitoare la progresele realizate de copil.

Ce va Oferim?

Castelul Fermecat Olimpia isi propune sa initieze copiii in lumea minunata a cunoasterii.

Educam si Exploram

Principiul de funcţionare al grădiniţei noastre subliniază semnificaţia şi importanţa unei educaţii de calitate încă de la vârste fragede.

Curriculumul CFO sustine si sprijina dezvoltarea copiilor intr-un mod holistic, prin practici educationale si de ingrijire care permit copiilor sa-si atinga intregul potential oferindu-le totodata educatorilor posibilitatea sa-si personalizeze abordarea in functie de interesele, necesitatile si potentialul fiecarui copil.

Educaţia in gradinita noastra vizeaza cele cinci domenii ale dezvoltării copiilor la aceasta varsta:

  • dezvoltarea fizică, sănătate și igienă personală;
  • dezvoltarea socio-emoţională;
  • dezvoltarea cognitivă și cunoașterea lumii;
  • dezvoltarea limbajului, a comunicării și a premiselor citirii și scrierii;
  • capacităţi și atitudini în învăţare

Consideram ca educatia copilului, in toate mediile implicate (familie, gradinita, comunitate) reprezinta contextul necesar oferirii unui echilibru solid intre aspectele socio-emotionale, invatare si starea de bine.

Dotari

Sali de clasa
Bucatarie proprie
Cabinet medical

Activitati & Parteneriate

Activitati educationale
Activitati optionale
Cercetasii ROMANIEI

Inscrieti-va Copilul la Castelul Fermecat Olimpia!

Contactati-ne!

Scoala primara & Gradinita Castelul Fermecat Olimpia incurajeaza un dialog reciproc cu parintii, acestia fiind invitati sa se implince in viata scolara a copilului si sa colaboreze cu echipa educationala.